Inez.hu

ajánlás

2014-09-28

TOP 10
club
weboldal ajánlások kézműveseknek, illetve azoknak akik csak olvassák ezeket,
www.borganic.net
www.lipstick-gypsy.blogspot.com
www.allsorts.typepad.com
www.dinaladina.blogspot.com
www.rosehip.typepad.com

bal szekcióban még több TOP 10 ajánlás

kézműveskedés

2014-09-28
kézműveskedés

Őszi délutánok elfoglaltsága lehet, a nyári utazások során begyűjtött csigák, kagylók hasznosítása. Itt, egy koszorút ajánlunk, kókuszrosttal, palackba rejtett üzenettel díszítve. 

nagytakarítás

2014-09-18
úgy, ahogy Marilyn ...
nagytakarítás

A takarítás vidámabb egy ilyen kesztyűben. Ez a gumikesztyű Amerikából származik, amit Marilyn Monroe fotójával reklámoznak. De, ilyen kesztyűt készíthetünk mi is magunknak, vagy ajándékba a barátnőnknek.Ha ugyan ilyet szeretnénk, akkor szükséges egy fekete "vegyvédelmis" kesztyű, maradék anyagok, csipke, szalag, ... a felső részéhez valamilyen vízlepergető anyag, ezt szabhatjuk akár egy vastagabb bevásárló táskából is. Lényeg az elemek összhangja. Ha színesebbet szeretnénk, akkor alakítsunk át egy sárga gumikesztyűt.

jön az ősz

2014-09-18
fúj a szél
jön az ősz

A puha kötött, horgolt anyagok kitűnő viseletek a szeles őszi és téli napokon. Sapkákon sálakon kívül készülhet belőle táska is. Ha ezek a darabok egymással harmónizálnak , ...  az  címlapra való.Egy ilyen darabhoz nem szükséges XXXL méretű pulóver, megteszi egy közepes méretű is. A pulóverből vágjunk ki fejméretünknek megfelelő darabot, tetejét kerekítsük le két irányból,  majd varrjuk össze. Nagyon fontos, hogy kötött anyagoknál a szélek el legyenek dolgozva! Táska készülhet kedvünkre való. Szélek legyenek eldolgozva, és legyen bélelve, ez utóbbi hozzájárul tartósságához.

átalakulás

2014-09-18
őszi trend
átalakulás

Így készül a kislány kardigán:elejét középen felvágjuk, az eredeti darabot vágjuk elemeire, majd szabjuk méretre. A darabok széleit tisztázzuk el. Bevarrjuk az ujját,összevarrjuk az oldalát, alját felhajtjuk, elejét a páttal eldolgozzuk. A maradék anyagból, - párosítva még néhány hozzáillő szinnel - kis virágokat készítünk, ezeket ízlésesen elhelyezve felvarrjuk.

2013. nyár

2013-08-15

RTL televízió

8:08 minden reggel

2013.05.10.

ruhatár felújítása egyszerûen, kreatív ötletekkel

Válasszon néhány megunt ruhadarabot és ruhafestékkel fesse át. Kezdõknek ajánlott a kézi -fazékban való - festés így, könnyen figyelemmel kísérhetõ a szín alakulása. Mûszálas anyaghoz válasszon speciális ruhafestéket !

Festhet megunt textilcipõt, táskát, ...

RTL klub

televízió

keresse fel weboldalukat

nézze meg !

most

2013.05.10.

 

 

 

 

 

fülbevaló

2013-06-30

nyári napokra

Egy egyszerű, karika fülbevalót néhány centiméter színes zsinórral teljesen megbolondíthatunk. Kicsit extra, ez igaz, de nyaraláskor, vízparti estéken, esti bulikon  bátran viselhetjük.

Így készül: vékony műszál fonallal a fülbevaló egész felületét tekerjük be. Majd egyformára levágott szálakat hurkoljunk . Olyan zsinórt válasszunk amelyik nem foszlik.

reggelizzünk együtt!

2013-06-28

Az egyik  legegészségesebb reggelit kínáljuk.

Összetevõi: kefír, zabpehely, mazsola, mandula, friss datolya, tetején "pekmez".

Könnyen, gyorsan  elkészíthetõ, valóságos vitaminbomba.

Pekmez: török finomság. Szõlõmustot néhány szeletelt birsalmával addig fõznek, míg az méz-sûrûségûvé nem válik.

Törökországban, vidéken még ma is készítenek ilyet házilag. Nagy méretû, üstökben, - alulról fával fûtve - napokig fõzik a mustot.

Húsvét

2013-03-30

tányéralátét

gyorsan, egyszerűen

szükséges: 1, azaz egy darab feleslegessé vált fehér póló, nyolcas vagy 9-es horgolótű,

A póló aljáról vágjuk le a visszahajtott részt, kezdjük el lentről spirál szerűen  kb. 1,5 centiméter szélesen csíkra felvágni a pólót. Haladjunk egészen a hónalj részig. Ezt követően vízszintesen szabjuk fel a pólót. Célszerű a hosszú szálhoz varrással hozzátoldani a rövidebb csíkokat.  Horgoljunk 5 szemet, ebből készítsünk karikát, ebbe kezdjük el sima pálcákkal a horgolást. /kezdőknek:google.oldalakon ismertető /

Fontos: a póló rugalmas anyagból készül, ezért horgoláskor lazán, könnyedén, húzás nélkül képezzük a szemeket. Ellenkező esetben - éppen a rugalmasság miatt- a szál összehúzza munkánkat, sőt, a széle felkunkorodik.

Ha elkészült, nedves ruhán át vasaljuk.

Egyszerű, különleges dísze lehet a Húsvéti asztalnak, ...

 mostmár festhetjük a tojásokat.

textil - szalvéta

2013-03-20

Így hasznosíthatjuk a maradék szalagokat, csipkedarabokat.

20-25 cm hosszú textilcsíkok, szalagok  már megfelelőekEhhez bármilyen textil darab -még a tüll is - megfelelő. A vékonyabbakat hajtsuk ketté, így már megfelelő vastagságot adnak. A méretre vágott darabokat tegyük egymásmellé, a többit pedig kezdjük el keresztbe felrakni. Két lehetőség van. Varrjuk, vagy ragasszuk. A ragasztott változat természetesen egyszerűbb, könyebben elkészíthető. Ilyenkor is célszerű befelyezéskor néhány kézi öltéssel rögzíteni a csíkokat. Ha varrjuk, akkor használjunk sok-sok gombostűt, mert könnyen elcsúsznak az elemekVarrás után feltétlenül vasaljuk meg. Tartóssá keményítéssel tehetjük. Bármelyik technikát is választjuk, biztos, hogy egyedi, ízléses szalvétánk lesz.

Tipp: készítsünk nagy méretű, leveses tányér alá valót. A csipkékből, szalagokból készült alátét bármilyen ünnepnapon az asztal dísze lesz.

Trikó szatyor

2013-02-15

szatyor atlétatrikóból

Azokat, akik szívesen újrahasznosítanak,  gyakran éri a vád: azért csinálják, mert nem telik újra. Pedig az újrahasznosítás elsősorban környezetünkről való felelősségteljes gondolkodás és mindezt a kreativitás motiválja.

Aktuális kreatív feladatunk mire jó a kissé kopott, kinőtt atlétatrikó.

Megerősítés képpen varrjunk egy plusz részt az aljára. Ez lehet bármilyen maradék anyag, akár farmervászon.  Díszítésnek vékony madeira csipkét fogtunk be, de varrhatunk rá textilcsíkot, szalagot. Az aljarészt varrjuk össze. Először a vászon anyagot, majd a trikó alját,  Kb. 4x15 cm-es anyagból varrjunk virágdíszt.

Ehhez a munkához nem kell komoly kézügyesség, bárki hozzáfoghat. Az eredmény egy egyedi, univerzális kis szatyor. Használhatjuk zokni- vagy fehérneműszsáknak, tarthatunk benne apró játékokat, sőt, ha sötétszínű pólóból készül használhatjuk vásárláshoz.

Hasznosítsa újra a pólókat, készítsen Ön is póló-szatyrot.

Karácsonyig elkészül

2012-12-24
Karácsonyig elkészül

Nyaklánc régi karórából és textil darabkából.

Egyszerű újrahasznosítás, melyhez bármilyen működésképtelen karóra megfelelő. Az órába tehetünk fényképből kivágást, csomagolópapírból, vagy szalvétából kivágott képet. A nyakbaakasztó része lehet vékony anyagdarabból, esetleg bőrszíjból. Díszítsük gyönggyel, apró textilvirággal.

Tipp: az üveglap alá tehetünk gyöngyszemeket, flittert.

ADVENT

2012-11-24
ADVENT

A keresztény kultúrában ez az időszak a várakozás ideje, Jézus Krisztus eljövetelére.

Az Advent  a csend, az elmélkedés időszaka, mely Szent András napjához legközelebb eső vasárnappal kezdődik és Karácsony napjáig tart.

Kezdődjön ez az időszak William Brassey Hole -1846. november 7. - 1917. október 22. - angol festő, illusztrátor bibliai jelenetével.

párna

2012-11-15
párna

A horgolt terítő újrahasznosításaként született ez a párna.

Egy-egy horgolt kézimunka valóságos kincs. Használjuk kreatívan.         

Így készül: szabjunk ki pamutvászonból két, a terítő méretével azonos darabot. Varrjuk rá a terítőt. Minél ritkább a horgolás annál több helyen kell varással rögzíteni. Két eshetőség van. Hagyhatunk fodros szélt, vagy rávarrhatjuk a csipkét  teljes  felületével a vászonra. Hagyjunk kifordításra kb. 15 cm nyílást. Miután kifordítottuk vasaljuk meg. Majd tömjük ki műszálas -fliz- bélésanyaggal. Varrjuk be a nyílást.

A romantikus stílusú lakberendezés elengedhetetlen kelléke a csipkés párna.                          

a kreativitás "határtalan"

2012-11-15
a kreativitás "határtalan"

Egy kiadvány kapcsán Törökországban.

szilva

2012-11-10
szilva

1 tál szilva + 1 tál szilva

1 tál

  A nagyméretű virágtálat lefestjük a választott színnel, helyenként a végleges száradást előtt, szivaccsal visszaszedünk a festékből, dekupázs ragasztóval felragasztjuk a szalvétából kivágott mintát. Miután megszáradt a festék, helyenként smirglivel megkoptatjuk a színeket.

+ 1 tál szilva

  A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kivesszük a magot és helyébe fél diót teszünk Lisztve,  tojásba és prézlibe forgatjuk, majd olajban kisütjük. Fahéjjas porcukorral megszórva tálaljuk.

kézműves projekt hétvégére

2012-10-18
kézműves projekt hétvégére

Ahogy  egyre hűvösebbek a napok, úgy,  egyre több időt töltünk a lakás falai között. Kitűnő elfoglaltság, hétvégi projekt,  a nyaraláskor begyűjtött csigák, kagylók "feldolgozása". Készíthetünk üvegtálra ízléses kompozíciót, csigák, kagylók, néhány természetes anyagból készült nyakláncokkal kiegészítve. Vagy, használhatjuk ízléses tárgyalkotáshoz.

Az alap lehet bármilyen,  sérült, vagy repedt tányér. A tányért fessük le fehérre. Ha ez,  valamilyen használati funkciót is be fog tölteni -pl. szappanokat tartunk rajta a fürdőszobában- akkor legvégül le kell lakkozni a felületet, ettől kopásállóbb lesz.  A csigákat, kagylókat erős ragasztóval ragasszuk fel.

Ötlet: ragasszuk a csigákat, kagylókat régi  bögrére, egy szép, örökzöld ággal szobánk dísze lesz.

Tombol a nyár !

2012-07-15
Tombol a nyár !

Itt a nyaralás ideje !

Rekordokat megdöntő nyári hőség, napsütés és napsütés, ...  vízpart, ...

A lezser, könnyű, feltűnő  színű, és mintájú ruhák ideje ez. Az esti programokhoz, és sétákhoz ezek a darabok kitűnőek. Ilyenkor eshetünk túlzásokba, ilyenkor megengedett.  Nagyszélű kalap, kivágott ruhák, színek és színek,  ...

 és egy  egyedi cipő ... 

Hogyan lett a szolid kis fehérből  a nyár bombasztikus darabja ?

Keressünk feltűnő,  virágmintás szalvétákat.  A kivágott mintákat dekupázs ragasztóval ragasszuk a cipőre,  majd az egész felületet kenjük át.

Ilyen biztosan nem lesz másnak !

Szép nyarat Mindenkinek !

a régi- új ruhatár

2012-06-19
a régi- új ruhatár

ruhatár megújítása

Számtalan megoldás közül - rávarrás, behúzás, toldás, ... -  a legegyszerűbb formája a ruha megújításának,  ha az éppen divatos színre festjük át megunt a ruhánkat.

Ma, már többféle nagyon jó minőségű festékek vannak. Használhatók hagyományos módon főzéssel, vagy festhetők a ruhák mosógépben.

Háztartási, kreatív boltokban vásárolható meg a Columbus univerzális ruhafesték. Egy tasak, 10-15 dkg kelme festésére alkalmas. Festhetünk vele pamutot, selymet, műszálat. Nagyon szép  színek érhetők el használatával. Ha az elkészített festőléhez több anyagot teszünk,  akkor a szín világosabb lesz.

Fontos! Festés előtt a festendő ruhadarabot be kell áztatni.

Divatosan, egyedien, a környetettudatos gondolkodás, és a természetért való felelősség vállalásával.

 

Műszálas anyag festésével próbálkoztam,  milyen lesz ...

Fenség ! Nézze !

2012-06-15
Fenség ! Nézze !

Meghozta a karaván a kínai porcelánokat, ... most érkeztek Konstantinapolyból !

Nézze ! Milyen szépek, ...

 

Tudta, Fenség ?

A porcelánt előszőr Kínában állították elő, a T'ang dinasztia idejében,  de,  ami a mai világ számára ismert azt később,  a XIII - XIV. században  fejlesztették ki.

Kvarcból és földpátból porított anyagot kevernek össze kaolinnal, a fehér agyagos kőzettel. A kiégetés 1450 fokon történik.

Az első európai finom porcelánt 1575 környékén Firenzében állították elő.

Tudja, ez  hogyan készült ?

Válasszunk  papíralapú  grafikai mintákat, ez lehet: dekupázs papír, újságkivágás, szalvéta, ...

 

Ha szükséges, hogy az alap egységes legyen, fessük le világos színre - ha szeretnénk, akkor ezt később antikolhatjuk.Dekupázs ragasztóval ragasszuk fel a mintákat. A köztes területeket töltsük ki kis pettyekkel. Ehhez használjuk a ceruzák radíros végét. Festékbe mártva pettyezhetünk vele.  Célszerű vizes bázisú festéket használni, az könnyen javítható. A fedés történjen több rétegű dekupázs lakkal.  

Ezek a remekművek dekorációs célt szolgálnak. A tányérokat pl. állíthatjuk tartóba. Egyedi, különleges dísze lesz az étkezőnek, kerülhet polcra, tálaló szekrénybe.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Inez.hu korona
Köszönjük, hogy benézett hozzánk!
Visszavárjuk!