Inez.hu

antikolás

Azoknak, akiknek van kedvük, azok maguk is tudnak készíteni régies stílusú tárgyakat. Vásárolhatók jó minõségû festékek, aranypor, repesztést elõidézõ folyadék, szép grafikájú szalvéták, színes nyomatok, melyek mintaként nagyon jól használhatók. 

Barkácsoló kedvûeknek ajánlom, "hamisítsunk együtt!" 

Alapanyagként nagyon jól megfelelnek az étkészletbõl megmaradt darabok, tányérok, cukortartók, poharak... Kevés kézügyességgel csodálatos remekmûveket készülhetnek.  Alapként használjunk vizes bázisú festéket, mert ha elsõre nem sikerül munkánk akkor ezt könnyen le lehet mosni. Ha már rászáradt - pl. porcelánra - akkor állítsa egy vödör vízbe s másnap könnyen leszedhetõ a festék. Fa alapanyag esetén - ami lehet egy régi fadoboz - arról is könnyen leszedhetõ a festék, erõs kefével súroljuk át majd hagyjuk teljesen kiszáradni, ha nem tökéletes, próbálkozzunk ismét.
Az antik tárgyak színe nem egyöntetû, helyenként sötétebb, helyenként világosabb, vagy éppen repedezett felületű. Ez a hatás tökéletesen megidézhetõ némi gyakorlással. 
Ízléses, szép enteriõrt és hamisítatlan "antik" hatást tudunk kialakítani, ha saját kezûleg készített "antik" tárgyainkat kiegészítjük néhány szép borítású könyvvel, "antik" vázába helyezett vidám hangulatú virágcsokorral. Egy ilyen összkép igazi gyönyörûség a szemnek.

InezA teljesség igénye nélkül, ötletadóként néhány különbözõ alapanyagból - kerámia, fadoboz - készült tárgy.A szándék az volt, hogy úgy nézzenek ki mintha igen csak használt darabok lennének. A fadobozok egyszerû festéssel lettek antikolva, az alap színhez közel álló sötétebb és világosabb színeket használtam, ezeket borzas ecsettel, szivaccsal vittem fel a felületre. Így, ezzel a technikával, egy színvilágában nem egyöntetû, foltos felületet lehet kialakítani, majd egy speciális un. "patina" festékkel kentem át a felületet.

/Amikor festékeket, patinát, ... vásárolunk mindig kérdezzünk meg róla mindent, hogyan kell használni, vízzel hígítható-e, ... /         Másik antikolási technika a repesztés. Nem mindig jön össze elsõre, ezért, hogy munkánk jól sikerüljön készítsünk próbát. A legfontosabb, hogy azt nézzük meg, mi mennyi idõ alatt történik,  mennyi idõ alatt szárad ill. a repesztés mennyi idõ után következik be. 
A technika bármilyen tárgyon elõidézhetõ, legyen az új, vagy már, tisztított felületû használt alapanyag.

Próbálkozzunk!

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez

Inez.hu korona
Köszönjük, hogy benézett hozzánk!
Visszavárjuk!