Inez.hu

2013. nyár

2013-08-15

RTL televízió

8:08 minden reggel

2013.05.10.

ruhatár felújítása egyszerûen, kreatív ötletekkel

Válasszon néhány megunt ruhadarabot és ruhafestékkel fesse át. Kezdõknek ajánlott a kézi -fazékban való - festés így, könnyen figyelemmel kísérhetõ a szín alakulása. Mûszálas anyaghoz válasszon speciális ruhafestéket !

Festhet megunt textilcipõt, táskát, ...

RTL klub

televízió

keresse fel weboldalukat

nézze meg !

most

2013.05.10.

 

 

 

 

 

fülbevaló

2013-06-30

nyári napokra

Egy egyszerű, karika fülbevalót néhány centiméter színes zsinórral teljesen megbolondíthatunk. Kicsit extra, ez igaz, de nyaraláskor, vízparti estéken, esti bulikon  bátran viselhetjük.

Így készül: vékony műszál fonallal a fülbevaló egész felületét tekerjük be. Majd egyformára levágott szálakat hurkoljunk . Olyan zsinórt válasszunk amelyik nem foszlik.

reggelizzünk együtt!

2013-06-28

Az egyik  legegészségesebb reggelit kínáljuk.

Összetevõi: kefír, zabpehely, mazsola, mandula, friss datolya, tetején "pekmez".

Könnyen, gyorsan  elkészíthetõ, valóságos vitaminbomba.

Pekmez: török finomság. Szõlõmustot néhány szeletelt birsalmával addig fõznek, míg az méz-sûrûségûvé nem válik.

Törökországban, vidéken még ma is készítenek ilyet házilag. Nagy méretû, üstökben, - alulról fával fûtve - napokig fõzik a mustot.

Húsvét

2013-03-30

tányéralátét

gyorsan, egyszerűen

szükséges: 1, azaz egy darab feleslegessé vált fehér póló, nyolcas vagy 9-es horgolótű,

A póló aljáról vágjuk le a visszahajtott részt, kezdjük el lentről spirál szerűen  kb. 1,5 centiméter szélesen csíkra felvágni a pólót. Haladjunk egészen a hónalj részig. Ezt követően vízszintesen szabjuk fel a pólót. Célszerű a hosszú szálhoz varrással hozzátoldani a rövidebb csíkokat.  Horgoljunk 5 szemet, ebből készítsünk karikát, ebbe kezdjük el sima pálcákkal a horgolást. /kezdőknek:google.oldalakon ismertető /

Fontos: a póló rugalmas anyagból készül, ezért horgoláskor lazán, könnyedén, húzás nélkül képezzük a szemeket. Ellenkező esetben - éppen a rugalmasság miatt- a szál összehúzza munkánkat, sőt, a széle felkunkorodik.

Ha elkészült, nedves ruhán át vasaljuk.

Egyszerű, különleges dísze lehet a Húsvéti asztalnak, ...

 mostmár festhetjük a tojásokat.

textil - szalvéta

2013-03-20

Így hasznosíthatjuk a maradék szalagokat, csipkedarabokat.

20-25 cm hosszú textilcsíkok, szalagok  már megfelelőekEhhez bármilyen textil darab -még a tüll is - megfelelő. A vékonyabbakat hajtsuk ketté, így már megfelelő vastagságot adnak. A méretre vágott darabokat tegyük egymásmellé, a többit pedig kezdjük el keresztbe felrakni. Két lehetőség van. Varrjuk, vagy ragasszuk. A ragasztott változat természetesen egyszerűbb, könyebben elkészíthető. Ilyenkor is célszerű befelyezéskor néhány kézi öltéssel rögzíteni a csíkokat. Ha varrjuk, akkor használjunk sok-sok gombostűt, mert könnyen elcsúsznak az elemekVarrás után feltétlenül vasaljuk meg. Tartóssá keményítéssel tehetjük. Bármelyik technikát is választjuk, biztos, hogy egyedi, ízléses szalvétánk lesz.

Tipp: készítsünk nagy méretű, leveses tányér alá valót. A csipkékből, szalagokból készült alátét bármilyen ünnepnapon az asztal dísze lesz.

Trikó szatyor

2013-02-15

szatyor atlétatrikóból

Azokat, akik szívesen újrahasznosítanak,  gyakran éri a vád: azért csinálják, mert nem telik újra. Pedig az újrahasznosítás elsősorban környezetünkről való felelősségteljes gondolkodás és mindezt a kreativitás motiválja.

Aktuális kreatív feladatunk mire jó a kissé kopott, kinőtt atlétatrikó.

Megerősítés képpen varrjunk egy plusz részt az aljára. Ez lehet bármilyen maradék anyag, akár farmervászon.  Díszítésnek vékony madeira csipkét fogtunk be, de varrhatunk rá textilcsíkot, szalagot. Az aljarészt varrjuk össze. Először a vászon anyagot, majd a trikó alját,  Kb. 4x15 cm-es anyagból varrjunk virágdíszt.

Ehhez a munkához nem kell komoly kézügyesség, bárki hozzáfoghat. Az eredmény egy egyedi, univerzális kis szatyor. Használhatjuk zokni- vagy fehérneműszsáknak, tarthatunk benne apró játékokat, sőt, ha sötétszínű pólóból készül használhatjuk vásárláshoz.

Hasznosítsa újra a pólókat, készítsen Ön is póló-szatyrot.

Inez.hu korona
Köszönjük, hogy benézett hozzánk!
Visszavárjuk!