Inez.hu

enteriőr

Minden ember olyan környezetet, lakást szeretne teremteni magának ahol harmóniára és nyugalomra talál, ahol a napi stresszt kipihenheti, ahol feltöltõdhet, ... ahol kedvére töltheti szabadidejét.
Természetes, hogy a vidéki-városi-nagyvárosi lakáskultúrák különböznek egymástól. De, ma már nincsenek olyan nagymértékû különbségek, mint évekkel ezelõtt. Ma már bármilyen építészeti, lakberendezési ötlet megvalósítható. Ugyanazt a komfortot bárhol meg lehet teremteni, legyen az a Nevadai sivatag , vagy egy magyarországi XY városszéle.
Ami jelentõs az a földrajzi környezet, a lakásunkat, házunkat körülvevõ mesterséges, vagy természetes környezet.

Rajtad múlik minden 

A belsõ térkialakítás, hogy mi hová kerül, mennyi ,milyen bútorokat használunk, azok hogyan lesznek elhelyezve, milyen színeket, színcsaládot választunk, milyenek lesznek a kiegészítõk, ez mind csakis egyedül rajtunk múlik. Természetes, hogy mindenki szeretné a lehetõ legjobbat kihozni lakásából, a meglévõ bútoraiból -esetleg átalakítással-, vagy szeretne olyan új bútorokat amelyek között jól fogja érezni magát. 

Érdekeljen, hogy mit mond a szakember 

Célszerû megkérdezni egy szakembert, aki mint kívülálló objektív véleményt tud mondani saját elképzeléseinkrõl, lakberendezési ötleteinkrõl. 
Én magam is éltem már ezzel a lehetõséggel - na, jó itt most négyszemközt bevallom csak azért, mert teszteltem az illetõ céget. Sok lakberendezõ van, s úgy mint a pedagógusok, orvosok, ügyvédek, ...között is van jó, meg kevésbé jó meg rossz, ugyan úgy a lakberendezõk között is. Van akinek tetszik ez a szakma, ez a terület, de ugyan így találkoztam virágkötõvel aki azt mondta, hogy "szereti a virágokat", s ezért szeretne virágkötõ lenni... 
Ennek ellenére szükség lenne szemléletváltásra is. Sokan gondolják magukról, hogy ezt õk is tudják - láttam néhány ilyen lakást, brrrr... 
Ez a tanácsadás nálam néhány órás beszélgetésbõl áll, nem akarom elképzeléseimet a megrendelõre erõszakolni. Elmondom õszintén, hogy szerintem... aztán gondolkodik rajta. Lehet, hogy egy ilyen beszélgetés, objektív véleményem teljesen új gondolatokat ébreszt, s az ügyfél maga fog rájönni arra, hogy mégsem azt akarja amit elsõre gondolt. 
Külföldön ez teljesen másképpen van. Közismert színész, rádiós... nem szégyelli elmondani, hogy van elképzelése de, úgy érzi, hogy ehhez neki nincs érzéke, és segítséget szeretne kérni. Nálunk azt gondolják, hogy szégyen ha valaki ehhez nem ért. Errõl azt gondolom, hogy az még kínosabb, hogy ha egy ismert énekesnõ bemutatja a lakását, "itt, így élünk mi". Kár volt. Mindenhol rendetlenség, összevisszaság, stílustalanság... Persze láttam jó példákat is, s ennek örülök, mert remélhetõen hatással van az emberek ízlésére. 

Tudd, hogy ki vagy 

Ahhoz, hogy lakásodban örömödet leld, hogy jól érezd magad, s már akkor örülj amikor elfordítod a kulcsot a zárban, ahhoz az kell, hogy ismerd önmagad. Tudnod kell: otthonülõ típus vagy, bulizós akihez rendszeresen jönnek barátok, milyen életritmusban élsz, sokat jársz külföldre, gazdag könyvtár, vagy CD gyûjteményed van, van egy szép hárfád, vagy csak egy fuvolád, sakkozol... s még folytathatnánk tovább... és tovább...
Tehát lakásunknak mindenek elõtt nekünk kell, hogy megfeleljen. Olyannak kell lennie ahol jól érezzük magunkat, feltöltõdünk, kipihenhetjük fáradalmainkat, lazíthatunk, hobbinknak élhetünk. 

Tehát a fentieket összefoglalva én azt gondolom, hogy a tervezéssel arányában jóval többet kell foglalkoznunk mint magával a megvalósítással. Készítsünk skicceket, rajzolgassunk minél többet, nem kell ezeknek tökéletes mûszaki rajznak lennie. Gyûjtsünk nekünk tetszõ ötleteket, magazinokból képeket. 

Éljük bele magunkat a tervezett környezetbe, próbáljuk elképzelni, hogy milyennek is szeretnénk lakásunkat. Egy egységes kép megalkotása után a kis enteriõröktõl haladjunk a nagyobb terek felé.

Inez.hu korona
Köszönjük, hogy benézett hozzánk!
Visszavárjuk!