Inez.hu

karácsony 2014.

2014-12-24
karácsony 2014.

Áldott, Szép Karácsonyt Kívánok!
Minden kedves Látogatómnak!

karácsonyi készülődés

2014-12-24
karácsonyi készülődés

A hírtelenjében átfestett gyertyatartó, az arany gyertyával karácsonyi lett. Az angyalkás tányér itt új szerepben.A hétköznap használatos tárgyak kis átalakítással, kreativitással átalakíthatók.
Használjunk arany, vagy piros papírokat. Régi, megunt tárgyainkat fessük át aranyra.

karácsonyi készülődés

2014-12-24
karácsonyi készülődés

Karácsonyi hangulat kellékei:sima üvegtányér, fa tányértartó, faragott gyertyatartó. A tányér fonák oldalára szalvétaragasztóval ragasszuk fel a választott mintát.Hátoldalát fessük be fehér vizes bázisú festékkel.A minta mellé szórhatunk arany port, vagy apró csillagokat./ez utóbbit asztalra szórható díszként árulják./
A tányértartót fessük be fehérre, ez a szín jobban illik ehhez a színvilághoz.

karácsonyi készülődés

2014-12-24
karácsonyi készülődés

Íme, ez lett belőle! Haználhatjuk dekorációként, de tálaláshoz is. Ebben az esetben alátétként funkcionál. Ha, nem akarunk bajlódni a festéssel akkor az üvegtányér aljára kevés csirízzel ragasszuk fel a kiválasztott mintát. Az ünnepek elmúltával egyszerűen lemossuk, ...

karácsonyi készülődés

2014-12-22
karácsonyi készülődés

Ma már nagyon sokféle, szép mintájú szalvétát lehet vásárolni. Ezeket dekorációs célra is  használhatjuk.A felső réteget lebontva speciális -szalvéta- ragasztóval üvegpohárra, vagy papírra is ragaszthatjuk. Jelen esetben egy falra akasztható kisméretű tároló készült a macis szalvétával. Az alap papírdobozból lett kivágva, a részek összeragasztása után először bevonjuk színes csomagolópapírral. A szalvétát felragasztjuk egy rajzlapra, majd apró kockákra vágjuk. Lehet ez egy advanti naptár, kreatív játék a szünidőre, ... tároló apró édességeknek.

karácsonyi készülődés

2014-12-17
karácsonyi készülődés

Egy régi bőrszoknyából, divatja múlt szőrmesapkából rengeteg apróságot tudunk  készíteni.
Például barátnőinknek nagyon kedves egyedi apróságokat. A karkötő elkészítéséhez nem szükséges varrógép.Díszítése szerelőpálcára fűzött gyöngyszemekkel,tollal, nagyméretű kagylóhéjjal.A kellékek hobbiboltokban, gyöngyös boltokban kaphatók.
Ötlet: régi műanyag karkötőt felújíthatunk úgy, hogy vékony bőrcsíkkal áttekerjük.

karácsonyi készülődés

2014-12-17
karácsonyi készülődés

A saját kezűleg készített ajándékoknál szebb nincs! Még akkor sem, ha esetenként nem tökéletesre sikerült.Ezt a fülbevalót elrontani nem lehet! Csak az elemeket kell összeraknunk.A háromszögletű fémhatású rész, többsoros karkötők összeállításához is megfelelő.A bojtocska himzőfonalból készült.Gyöngyöket,szerelőpálcát  "gyöngyös" boltokban tudunk vásárolni.
A barnás színvilág, és az anyaghasználat teszi téliessé.

karácsonyi készülődés

2014-12-17
karácsonyi készülődés

Filléres ötletek karácsonyra:
A  papírbabák az 1800-as évek végén nagyon népszerűek voltak.Papírból, textil csipkéből készültek ruháik, helyenként gyöngy díszítéssel. Hasonlót mi magunk is készíthetünk. Működése olyan mint az "ugrálós mackóé". Mívesen kidolgozott, alkalmi ruhában lévő akrobata lányok még a karácsonyfát is díszíthetik.Öltöztetésükhöz használhatunk tortapapírt, különböző csomagoló papírokat, aranyport, csillogó köveket, színes filctollakat.

készülődés

2014-12-06
készülődés

Ötletes, pénztárcakímélő ötletek, melyek akár sk. is elkészíthetők.
Például ezek a táskák. Farmer szoknyából nadrágból egyaránt kivitelezhető. Sima egyszerű vonalvezetésű. A derékpántot bontsuk le, nagyon jó dekor elem lesz belőle. Ha kibéleljük, még tartósabb lesz. Karácsonyi bevásárláskor jó szolgálatot fog tenni. De, akár ajándéknak is adhatjuk. Díszítsük fel szép zöld ággal, tegyük ebbe az ajándékunkat.Nagyon mutatós, ízléses.

ajánló

2014-12-03

"salep"

2014-12-03
"salep"

A salep természetes sűrítő anyag, mely nem csak a fagylalt egyik összetevője, hanem finom téli ital is készíthető vele. Pl. így: 3 dl tejet összekeverünk 3 vagy 4 teáskanál salep-porral - török üzletekben vásárolható-, 1 teáskanál cukorral, 1 kávéskanál vaníliás cukorral és csomómentesre keverjük.Kis lábaskában, gyenge lángon kicsit összeforraljuk. Csészébe öntjük tetejére fahéjat szórunk.Hideg napokon kitűnő ital.

"salep"

2014-12-03
"salep"

"Salepis turber"

a latin neve annak a növénynek, mely az ázsiai országok mindegyikében ismert.                        A növény gyökérgumóit megszárítják majd porrá örlik.Sajátossága, hogy kitűnő sűrítő anyag.Törökországban a fagylaltot ezzel készítik.Teljesen másképpen néz ki mint nálunk. Annyira összeáll a "fagylalt", hogy egy hosszú fém kanállal a tartóedényből az egészet ki tudja emelni az árus.Ugyanakkor úgy tekintenek rá, mint a leghíresebb afrodizákumra, ...

kézműves klub

2014-11-29
kézműves klub

Rousseau-i gondolatok jegyében
A legősibb nyakláncok természetes anyagokból készültek.Csontok,fogak,kagylók,állatbőrök, madártoll, ... magvak.                         
Azzal a kis csomaggal amit Önnek adtam, azzal arra szeretném inspirálni, hogy készítsen magának egyszerű, természetes anyagokból "ékszert". Nem kell más hozzá, madzag, bőrdarabka,maradék textil, kagyló, csiga, apró dekorelemek.
Próbálkozzon! Készítse el "ősei nyakláncát"! 

nyelvtanulás

2014-11-29

Tanuljon nyelveket!

Tanára oda megy, ahol Ön éppen van. Ez nagyszerű!

olandakademia.hu

Tanuljon nyelveket!


...  ne kelljen tolmácsot kérnie, ...

november

2014-11-27

" A képzelet, a művészetben abban áll, hogy a művész megtalálja
egy létező dolog legtökéletesebb kifejezését."

Jean Desire Gustav Courbet

őszi színek

2014-11-01
őszi színek

Így is készíthetünk őszi hangulatú dekorációt.Régi bögre,tányér,virágcserép, ... néhány szalvétából kivágott minta,festék, ...  csak ennyi hozzávaló szükséges.Ha a cserepeken van repedés, lepattant rész, akkor először ezeket kell kijavítanunk.Kevés gipszet kikeverünk és azzal pótoljuk a hiányosságokat.Hagyjuk száradni, majd smirglizzük, csak ezután kezdjük el a festést. Az alapnak nem kell egységes szinűnek lennie, az antikolt hatás kimondottan mutatós.A kivágott minták felragasztása után még tovább antikolhatjuk a felületet.Egy szép felírat egyedivé teszi munkánkat.A vastaagabb drótra fűzött apró almák kész kompozícióvá varázsolják az egymásmellé helyezett darabokat. 

tál

2014-11-01
tál

Nagyméretű, 30 cm átmérőjű virágtál lett átalakítva dekorációs célra.A motivumok, az ívek középkori ihletésűek.Ilyen nagy felületeten akkor tudunk pontosan dolgozni, ha előtte felosztottuk a részeket. Ehhez, papírból vágjunk ki sablonokat, és azzal jelöljük ki a motívumok helyét.Festéskor először a világos, majd az egyre sötétebb színekkel dolgozzunk.A szalvétából kivágott virágmintákat utoljára ragsszuk fel./dekupázs technikával/ Legvégén az egész felületet fessük át lakkal, így tartósabb lesz a festett felület.
Ha élelmiszert szeretnénk benne tárolni, akkor ehhez megfelelő festéket kell választanunk, és ki is kell égetni.Ha egyszerű dísznek, akkor bármilyen vizesbázisú festéket használhatunk.

puha karkötő

2014-11-01
puha karkötő

A fém karkötők, nagyláncok, hideg időben nem kellemes viseletek.Készítsünk puha, meleg karkötőt gyapjúból.A csuklónk méretének kb. másfélszereséből készítsük az alapot, amit aztán szappanos vízzel kezdünk el dolgozni.Közben, ha a vastagság nem megfelelő folyamatosan tudunk hozzátenni gyapjú szálakat.Ha elkészültünk a karkötővel díszíthetjük különböző motívumokkal.A kimondottan gyapjúhoz használt nemezelő tűvel nagyon jól tudjuk alakítani a formákat.Lehet egyszerű petty forma,szivecske, virág.Minél szélesebb a felület annál nagyobb dekor formák kerülhetnek a rá.Itt, a virág forma száröltéssel lett körbe varrva, ezzel még hangsúlyosabb lett.

dekor

2014-10-06
dekor

Régi cserepeket tudunk újrahasznosítani, dekorálni, csigák, kagylók felhasználásával. A cserepeket mossuk le, szárítsuk meg, majd smirgli papírral dörzsöljük át. Fessük le felületét fehérrel, majd ragasztó pisztoly segítségével ragsszuk fel a csigákat, kagylókat. Célszerű belőlük apróbbakat választani, mert azzal könyebb a felületet kitölteni. Festés után lakkozzuk, így tartósabb lesz. Használhatjuk fürdőszobában apróságok tárolására, kerülhet bele fűszernövény, vagy használhatjuk a már lentiekben bemutatott csigás koszorúval egy enteriör kialakításához.

"őszidő"

2014-09-29
"őszidő"

Rita Dolores Moreno
született:1931.december 11.
napjainkban, ...

1 | 2
Inez.hu korona
Köszönjük, hogy benézett hozzánk!
Visszavárjuk!